Meer weten? BEL ONS MAIL ONS

Tijdens je dienstverband gelden voor jou de cao-regels voor de Interieurbouw en Meubelindustrie. De werkgeversorganisaties, CBM en de vakbonden in de meubelindustrie hebben afgesproken dat de lerende werknemers(BBL-leerlingen) worden beloond volgens salarisschaal B1. Je gaat dus tijdens de opleiding zelfs meer verdienen dan het minimumloon.

Loon
In de cao staat het brutoloon. Het Samenwerkingsverband moet loonbelasting en sociale premies inhouden en afdragen. Wat je uiteindelijk ontvangt is je nettoloon. Dat nettoloon krijg je iedere vier weken uitbetaald op basis van door jou ingevulde urenstaten. Daarnaast krijg je jaarlijks bruto 8% vakantietoeslag. Dat wordt meestal in juni uitbetaald.

Het bruto loon voor een BBL-leerling staat in de CAO. Hieronder vind je een overzicht van het bruto weekloon per 1 februari 2024:

 

leeftijdbruto weekloon
16 jaar€ 253,28
17 jaar€ 276,06
18 jaar€ 298,81
19 jaar€ 344,35
20 jaar€ 411,46
21 jaar€ 511,26
22 jaar€ 538,75
23 jaar€ 545,16

 

Digitaal uren schrijven
Je geeft je uren elke week eenvoudig door via een app genaamd CleverApp.
Bekijk hier de instructievideo van de app van Cleverdesk:

Gereedschap en kleding
Je hebt recht op een kleding- en gereedschapsvergoeding. Per 1 januari 2024 is de vergoeding hiervoor €5,07 per week. Die vergoeding krijg je via het loon uitbetaald. Als je aan het begin van het dienstverband een eigen gereedschap set met alle benodigde handgereedschap en een paar veiligheidsschoenen ontvangt van het Samenwerkingsverband dan wordt de vergoeding niet uitbetaald bij het loon.

Gehoorbescherming
Het Samenwerkingsverband geeft je aan het begin van de opleiding een set zogeheten ‘gehoorplastieken’ om je gehoor te beschermen. Bij deze op maat gemaakte oordoppen hoort een koordje met kledingclip en een reinigingsset. Zorg er voor dat je zorgvuldig mee om gaat en deze niet kwijt raakt.